Magyar Falu Program MFP-OJKJF/2022 „Óvodai játszóudvar, közterületi játszóterek fejlesztése”


 

 

 

 


Csabaszabadi Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében a Közterületi játszóterek infrastrukturális fejlesztése MFP-OJKJF/2022 alprogram keretében valósította meg közterületi ját-szótere játszótéri eszközökkel történő ellátását, beépítését. Mindezek eredményeként a létrehozott közterületi játszótér, beszerzett fejlesztő eszközök hozzájárulnak, hogy a kisgyermekek fejlődési lehetőségei javuljanak, a családtagok hasznos szabadidős tevékenysége biztosítottá váljon.

A fejlesztés után a megújított játékeszközök, hosszú ideig tudják majd kiszolgálni, méltó körülmények között ellátni a településen élő óvodás és kisiskolás gyermekek mozgásigényét Balesetmentes, nagy élményt nyújtó, tartós és esztétikus megjelenésű, új, köztéri játék telepítését valósítottuk meg a meglévő (Hrsz.: 28.) ingatlanon. Mivel a létesítendő játszóeszközök megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek, így nem volt szükséges az Építésügyi Hatóság engedélye. Fa kivágását nem igényelte az új eszközök elhelyezése, megfelelő méretű szabad terület állt rendelkezésre. A helyszín közvetlenül csatlakozik két szilárd burkolatú utcához, azok keresztezésénél található. Összességében, egészséges környezetet, tiszta levegős, ideális területet sikerült találnunk a játékeszközök telepítésére.

Az alábbi játékok telepítése történt meg a projekt keretében: 1 db Kéttornyos vár görgős híddal; 1 db Rugós libikóka kakasos; 1 db hintaállvány mászókával (48,5m2); 2 db Ütéscsillapított élű gumi hintalap; 1 db Kisvonat; 1 db Ücsörgő fa; 1 db Hulladékgyűjtő; 1 db Pad-asztal garnitúra (felnőtt méret).
Mindezek eredményeként a létrehozott közterületi játszótér, beszerzett fejlesztő eszközök hozzájárulnak, hogy a kisgyermekek fejlődési lehetőségei javuljanak, a családtagok hasznos szabadidős tevékenysége biztosítottá váljon.

A megvalósítás során változások nem történtek.

Az eszközök telepítésére 2022. 10. 28-án került sor.