Értesítések - Hirdetmények

A Magyar Államkincstár idén ötödik alkalommal hirdeti meg Mesterecset elnevezésű országos pályázatát. Alkoss, majd küldd be rajzod, festményed vagy digitális alkotásod és nyerd meg a 150.000 Ft értékű vásárlási utalványt jelentő fődíjat vagy a többi értékes ajándékutalvány egyikét!

 

mesterecset-palyazat.hu/

 

 

 


 

A Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatala értesíti az érintett szülőket a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beíratásról.

bekescsaba.hu/aktualitasok/oktatasi-hirek/hirdetmeny-az-altalanos-iskolai-beiratasrol-a-bekescsabai-jarasban

 


 

Ebzárlat és legeltetési tilalom a Békéscsabai és a Békési járás területén

 

 

A rókák veszettség elleni immunizálása miatt, 2019. március 30-április 19. között ebzárlat és legeltetési tilalom van érvényben a Békéscsabai, illetve a Békési járás teljes közigazgatási területén.

 

Ezen időszak alatt tilos a legeltetés Békéscsaba, Csabaszabadi, Csorvás, Doboz, Gerendás, Kétsoprony, Szabadkígyós, Telekgerendás, Újkígyós, valamint Békés, Bélmegyer, Kamut, Köröstarcsa, Mezőberény, Murony, Tarhos településeken.   A fenti településeken ebben az időszakban minden kutyát elzárva, illetőleg megkötve kell tartani úgy, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha onnan nem tudnak kiszökni. Kutyát a tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni. A település területéről kutyát, kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltás megléte esetén, csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni. Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófamentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól.   A települési önkormányzat köteles a szabadon talált, kóbor ebek befogásáról gondoskodni. Az ebzárlat időtartama alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni. Az ebzárlat ideje alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.   Amennyiben rendkívüli esemény történik (vétlen vagy szándékos emberi érintkezés a vakcinával), azt a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatal Hatósági Főosztály Népegészségügyi Osztályához (5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11–17. sz., telefonszám: 06-66-528-320) haladéktalanul be kell jelenteni. Amennyiben az alkalmazott csalétek-vakcina bőrre, sebbe, szembe, orrba, szájba, nyálkahártyára kerül, haladéktalanul orvoshoz kell fordulni.   Ha a vakcinázott területen vadon élő vagy háziállat elhullott tetemére bukkannak, azt érintetlenül kell hagyni és haladéktalanul értesíteni szükséges a területileg illetékes hatósági állatorvost, a helyi önkormányzatot vagy a vadásztársaságot.


 

DAREH HIRDETMÉNYEK

CSABASZABADI településén a lomtalanítás időpontja:

2019. április 27. és 2019. november 18.

 

 

 


A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. az előzetesen megküldött tájékoztatások alapján megkezdte a komposztáló edények Önkormányzatok részére történő kiszállítását. Komposztálók igényelhetőek: 2019. március 18-tól – 2019. április 15-ig. Az igénylőlap letölthető a https://www.dareh.hu/_bazis/ugyintezes/  menüpontjából.

 

Az igénylés benyújtásának módja:

  • Személyesen, vagy meghatalmazott útján a területileg illetékes ügyfélszolgálaton,
  • Postai úton, az igénylésnek a DAREH BÁZIS Nonprofit Zrt. címére történő megküldésével (5600 Békéscsaba Kinizsi u. 4-6.),
  • Elektronikusan a kozpontiugyfelszolgalat@dareh.hu  e-mail címen,
  • Telefonon történő igénylést NEM fogadunk el!

 

A komposztáló edény átvételének feltétele: használati megállapodás megkötése a DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt-vel.

A használati szerződés valamennyi kihelyezett ügyfélszolgálaton és a központi ügyfélszolgálaton (5600 Békéscsaba Kinizsi u. 4-6.) megköthető. A postai és elektronikus úton beérkezett igények, valamint az önkormányzathoz benyújtott igények beérkezését követően az igénylő számára használati szerződést küldünk, amelynek másodpéldányát kell a DAREH BÁZIS Nonprofit Zrt. címére (5600 Békéscsaba Kinizsi u. 4-6.) visszaküldeni. Kérem, hogy az Önökhöz benyújtott adatlapokat az ügyfélszolgálatnak átadni vagy a DAREH BÁZIS Nonprofit Zrt. címére (5600 Békéscsaba Kinizsi u. 4-6.) megküldeni szíveskedjenek.

Az igényelt komposztáló edények ütemezett kiszállítására 2019 április második felétől kerülne sor. A beérkezett szerződések rögzítését követően átadás-átvételi listát biztosítunk az Önkormányzat számára, amely megkönnyítené az edényzetek kiosztását.  Tájékoztatjuk, hogy a komposztáló edények átvétele díjmentesen történik.

Kérem, hogy a mellékelt tájékoztatókat helyben szokásos módon szíveskedjenek közzé tenni, hogy minél többen értesülhessenek erről a lehetőségről.

A komposztáló edények igénylésével és használatával kapcsolatos információk elérhetőek a követkő menüpontokról:

https://www.dareh.hu/_bazis/komposztalo-edeny-igenylese/

https://www.dareh.hu/_bazis/a-hazi-komposztalas-elonyei/